Bra broar byggs med bra verktyg. Two Striper diamantinstrument!
Text | Text | Text |Reset Size

Jag skulle också tveka!

Om jag inte kunde göra jobbet själv, skulle jag också tveka inför projektet att beställa en hemsida, eller modernisera den gamla.

En ”vanlig” webbdesigner förväntar sig att få allt material levererat till inboxen. Men du kommer snabbt upptäcka att alla bilder du vill ha inte finns och att annat material också saknas.

Det kanske skulle vara kul med en video som presenterar företaget/säljteamet/VD, men vem ska fixa den?

Det är ofta svårt att hitta någon på företaget som har tid och fallenhet för att skriva bra texter.

Handen på hjärtat så är det heller inte lätt att veta exakt vad man vill ha, när man inte riktigt vet vad man kan få.

För att understödja ditt budskap måste hemsidan ge rätt bild av företaget, vad det gäller design, färg, text, bilder och funktion. Vem ska ta ansvar för detta?

Det var exakt i detta läge jag befann mig för en massa år sedan. Min lösning blev att plugga webbutveckling. De andra delarna, foto, video och text hade jag redan ett rätt bra grepp om. Studierna var en udda lösning på problemet, det fungerade för mig, men troligtvis är det inte den vägen du vill gå...

Nu erbjuder jag dig att lämna över en hel del av ansvaret :

  • Jag ger dig ett förslag på hur hemsidan bäst ska återspegla ditt företag, vad det gäller färg, bild och formgivning och funktion. Sedan diskuterar vi vidare.

  • Saknar du bilder så plåtar jag dem, saknar du video så filmar jag, tycker du texterna är lite styltiga så filar jag på dem.

  • Du får också information om allt vad man kan göra med webbsidor idag, så att du kan göra ett informerat val av vilka ”finesser” ditt företag behöver och kan ha nytta av, lika viktigt är vad du INTE behöver.

I det här läget hoppas jag att du känner en viss lättnad, den typ av lättnad man känner när man lassat över problemen på någon annan!

Vad levererar jag då?

  • Jag bygger hemsidor med den senaste standarden, vilket betyder att samma innehåll visas på olika sätt beroende på om man tittar på en datorskärm, en läsplatta eller en mobiltelefon. Allt ser snyggt ut och har hög tillgänglighet. (Prova gärna att förminska ditt webbläsarfönster och se vad som händer med denna sida, den kommer att byta utseende tre gånger för datorskärm/läsplatta/mobiltelefon, men innehållet kommer vara exakt det samma.)

  • CMS, är ett finare uttryck för att du själv kan uppdatera dina sidor. Ett måste för den som vill ha en levande hemsida, och inte vill ringa sin webbdesigner varje gång man hittar ett stavfel eller vill berätta om någon kampanj eller mässa. En CMS ingår givetvis i mina projekt.

  • Mycket av det som gör skillnaden mellan en professionell hemsida och en som snarast sänker ditt anseende, är kvaliteten på bilderna! Jag har lång erfarenhet av både video- och fotoproduktion och ser till att du, ditt företag och dina medarbetare blir presenterade på ett professionellt sätt.

  • En site är inte till någon nytta om man inte hittar det man söker, därför bygger jag oftast in en sökmotor som gör att dina besökare lätt kan hitta det som de letar efter.

  • Som ägare till hemsidan vill du säkert veta var dina besökare kommer ifrån, vilka sidor de besöker, hur länge de stannar, osv. Därför knyter jag oftast sidorna till Google Analytics, så att du får en bra bild av vad hemsidan presterar, och vad som kan förbättras. En hemsida blir aldrig färdig, den förfinas och justeras och blir bättre och bättre. För detta krävs en bra analys av trafiken.

  • Avslutningsvis det allra viktigaste. De flesta företag ägnar all text åt att berätta om vad de är duktiga på. Jag är bra på att berätta om det som dina besökare tycker är viktig. Det är sällan dessa två saker är helt synonyma.


Är det här något slags supererbjudande? Nej, du vet som företagare att man oftast får vad man betalar för, och det finns inga gratis luncher.

Men om du jämför utvecklingskostnaden för en ny hemsida med en annons som är ute en dag eller en vecka, så är en hemsida löjligt billig.

Ofta räcker en enda ny kund, som gör affärer med dig under en period, för att betala hela utvecklingskostnaden, med råge.

Lägg sedan till att jag tar hand om allt trassel och att en bra sida, som kan uppdateras av din personal, håller länge. Ja, då kanske det ändå är ett rätt bra erbjudande, jag överlåter åt dig att bestämma den saken.

Till sist. När hemsidan är sjösatt så slutar inte mitt uppdrag. Om du önskar stannar jag kvar och håller ett vakande öga på din investering, analyserar, finslipar, och när några år gått uppgraderar jag de delar där ny och bättre teknik har etablerats. Här är frågan om vad du vill ta hand om själv och vad du tycker det är skönt att få hjälp med, beslutet är självklart ditt.

Kontakta mig, så kan vi titta på hur en tänkbar lösning för dig kan se ut, dessutom får du då information om allt det som är möjligt att göra med webbsidor idag. Det är ju, som sagt, inte lätt att veta vad man vill ha om man inte vet vad man kan få!

- Michael Åhgren

I korthet...

Vad jag erbjuder dig här är en unik service för webbdesign, där jag tar hand om de delar som brukar vara besvärligast för kunden.

Saknar du bra bilder, så plåtar jag dem, saknar du video, så filmar jag den, är texterna lite styltiga så filar jag på dem.

Dessutom får du en rejäl insikt i vad man idag kan göra med webbsidor, så att du kan göra ett informerat val om vad du behöver. Läs mer här bredvid.

Copyright 2013-2018 Åhgrens Dental AB
All rights reserved
Privacy policy