Bra broar byggs med bra verktyg. Two Striper diamantinstrument!
Text | Text | Text |Reset Size

Two Striper KR 

Under många år har  Two Striper KS (tvärhuggen cylinder med rundad kant) varit vår mest populära modell för preparation av helkeramiska kronor. Nu kommer en konisk version!

Den stora fördelen är att de eliminerar risken för ”diken” vid preparationsgränsen, något som ställer till problem för tandteknikerna. Resultat blir i stället en plan skuldra, men med en liten rundning i övergången, för att undvika brottanvisningar.

Med vanliga preparationsdiamanter, som har rundad topp, kan du inte preparera djupare än halva instrumentets diameter, går du djupare än så blir det automatiskt ett "dike".

Det allra största problemet är att "diken" är ytterst svåra att upptäcka...innan man slagit ut modellen.

Nu kommer Two Striper KR som svar till alla de som önskat sig koniska instrument, men med samma utformning i toppen som storsäljaren KS-instrumenten.

På bilderna ser du en liten pil som pekar på rundningen i övergången till den plana toppen. Det är en mycket liten rundning, men den är klart synlig när man slagit ut modellen och helt tillräcklig för att undvika brottanvisningar.

2001.8KR ingår i TS2000-serien som är världen mest snabbavverkande instrument.

Två mått anges (t.ex 0.9/1.4) dessa indikerar diametern på den smalaste respektive tjockaste delen av arbetsdelen.

[OBS! Vi kommer inte att kunna börja leverera dessa instrument förrän i januari. Men det går bra att förhandsbeställa nu.]

Hämta Two Striper katalogen - PDF

Inga diken - perfekta preparationer.

KR instrumenten är speciellt framtagna för preparation av helkeramiska kronor och löser problemet med "diken" vid preparationsgränsen. Preparationen blir rätt, i ett moment!

De nya KR-instrumenten har tagits fram för de som använder KS-formerna – men som önskat sig koniska instrument.

Copyright 2013-2023 Åhgrens Dental AB
All rights reserved
Privacy policy