Bra broar byggs med bra verktyg. Two Striper diamantinstrument!
Text | Text | Text |Reset Size

Inte för att vi säljer intraoralkameror, men…

May 14, 2014

Jag vet inte hur många gånger jag stött på människor som fått en kompositfyllning och sedan klagat över hur dyr den var.

Ofta har man gått hem, tittat i badrumsspegeln och sedan konstaterat att man inte ens sett det som var så dyrt.

När jag påpekar att fyllningen troligtvis kommer sitta där resten av livet och att personens hårpermanent kostar mer och varar i 3 månader, blir svaret ofta: ”Men det är ju en annan sak!”

Så…om jag vore tandläkare skulle jag använda min intraoralkamera för att visa patienten hur illa det ibland ser ut, och sedan den färdiga lagningen. Jag är övertygad om att en stor majoritet patienter helt plötsligt skulle känna att de fått valuta för pengarna, eller kanske till och med att de kommit undan ganska billigt.

Nu tror jag inte detta bara är bra för att visa hur mycket man fått för pengarna, att patienten har så god kännedom som möjligt om behandlingen måste vara ett ytterligare plus, kanske kan det t.ex fungera som effektiv motivation för förbättrad munhygien.

Det vore roligt att höra om någon av er avvänder kameran på detta sätt, alltså som ett sätt att kommunicera information till patienten, eller har jag tänkt fel..?

- michael åhgren

0 Kommentar(er)

Lägg till en kommentar

Tankar & idéer.

Denna blogg tar upp tankar och idéer som vi tycker är värda att dela med oss av.

Gör din röst hörd genom att kommentera!

Copyright 2013-2023 Åhgrens Dental AB
All rights reserved
Privacy policy