Bra broar byggs med bra verktyg. Two Striper diamantinstrument!
Text | Text | Text |Reset Size

En del är över 40.

Apr 29, 2014

En gammal god vana, som numer verkar bortglömd, är att ta hänsyn till de som är över 40, eller som av andra anledningar inte har perfekt syn.

Jag har nu infört denna hänsyn på vår hemsida så att de som önskar lätt kan välja ett större typsnitt (eller ett mindre om man gillar det.). Detta gäller bara brödtexten då rubrikerna bör vara tillräckligt stora ändå.

Klicka på lämplig teckenstorlek till vänster under menyn. Hemsidan kommer minnas ditt val i 7 dagar. Om du kommer tillbaka senare så är det bara att klicka igen. 

Om du undrar hur detta går till så kommer här en kort beskrivning:

Vår hemsida sparar en liten textfil med något av värdena 12, 14 eller 16, på din dator. Denna fil kallas en ”kaka”, eller mer vanligt ”cookie”.

Kakan lagras i 7 dagar i din dator innan den raderas automatiskt.

Om du inte väljer någon teckenstorlek så används ingen kaka för detta.

De flesta hemsidor använder denna teknik och köp på Internet vore t.ex omöjligt utan kakor. Internet är nämligen ”stateless”, d.v.s servern har ingen aning om vem du är och ser därför varje anrop som en ny person. 

För att hålla reda på att du är den som vill ha större teckenstorlek, läser servern kakan, som vi sedan kan använda för att ge dig önskad teckenstorlek.

Lätt som en plätt!

- Michael Åhgren

0 Kommentar(er)

Lägg till en kommentar

Tankar & idéer.

Denna blogg tar upp tankar och idéer som vi tycker är värda att dela med oss av.

Gör din röst hörd genom att kommentera!

Copyright 2013-2023 Åhgrens Dental AB
All rights reserved
Privacy policy